Betere circulatie


Cupping

Cupping  wordt vaak met acupunctuur gecombineerd; met behulp van een vlam wordt de lucht in de cup verwarmd, waarna de cup op het lichaam wordt gezet. Doordat de lucht afkoelt trekt de cup vacuüm op de huid. 

 

Cupping zorgt voor een betere circulatie van bloed en lymfevocht. Bloed circuleert binnen de bloedvaten en zorgt ervoor dat zuurstof, voedingsstoffen en hormonen overal in het lichaam terecht komen. Lymfevocht circuleert tussen de cellen en verzamelt dode bloedcellen, gifstoffen en bacteriën; het lymfesysteem is als het ware het vuilnisophaalsysteem van ons lichaam en is onmisbaar voor een gezonde afweer en onze vochthuishouding.

 

Cupping activeert dus deze beide systemen; stagnaties worden opgeheven, afvalstoffen worden beter afgevoerd, de doorbloeding van weefsels en spieren verbetert en de afweer krijgt een oppepper. Na een cupping behandeling voel je je beter in je vel.

 

De kleur en de zwelling van de plekken waar de cups hebben gestaan geven informatie over wat er in het lichaam aan de hand is.  Bijvoorbeeld als de plek (donker)paars is betekent dit dat er is sprake van een bloedstagnatie en dus pijn. De plek kan ook rood zijn, dit is het geval als er sprake is van koorts of bij ontstekingen.